Hírlevél 2022.03.22.

Kedves Termelők!

A soron következő zk hossz képzés Szentlőrincen március 24-én, csütörtökön lesz a Művelődési Házban 15.30-tól! ZK alap képzést is szervezünk a létszámtól függően!

Még várom a gázolaj számlákat a jövedéki adó visszaigényléshez, illetve a tápanyag gazdálkodási terv pár embernél még hiányzik 2022-re! Kérem, hozzátok, küldjétek az anyagokat hozzá!

Idén is elérhető a monitoring, illetve a permetező drón szolgáltatásunk! Utóbbi jogi szabályozása február 23-től életbe lép!

Kérlek benneteket, hogy aki drónos permetezést szeretne, az írja össze, hogy milyen kultúrát tervez kezeltetni! Az új rendelet előírja a kijuttatási terv elkészítését (amiben segíteni fogok nektek), amit be kell nyújtani még a permetezések előtt 30 nappal a Nébih Hivatalához!

A 43/2010-es növényvédelmi rendelet módosítása előírja, hogy 2022. július 1-től elektronikusan töltsük fel a permetezési naplót a kezelést követően, még aznap!!!!! Akinél én vagyok a növényorvos, annál csak én végezhetem ezt a feltöltést! Másért nem vállalom a felelősséget! Az biztos, hogy részetekről is aktívabb közreműködés kell! Majd megírom ennek a módját, de OKOS telefon fog kelleni hozzá, illetve az is, hogy fotót tudjatok a telefonnal készíteni és azt emailben csatolni nekem! Már szólok előre, hogy a növényvédő szer számlákat kérem, hogy fotózzátok, scanneljétek be nekem.

Permetező gépek kötelező, 3 évenkénti műszaki vizsgáztatása esetén az Opticsepp Kft telefonját kell hívnotok! Kapcsolat: opticsepp@gmail.com; 06/30/0197631. A Nébih 2022-től nem fogadja el a www.ngea.hu regisztrációt!!!

Március 31 a nitrát adatszolgáltatás határideje!

Növényvédelem:

Az őszi káposztarepcékben az ormányos bogarak elleni rovarölő szeres kezelések aktuálisak a héten pl: Klartan 24 EW0,2 l/ha.

A kalászosok gyomirtása is megkezdhető (Trimmer Trio), arra figyeljetek, hogy az árpák kapjanak gombaölőt is (Procer 300 EC 0,65 l/ha).

Az almákat, körtéket még rezes lemosó kezelésben lehet részesíteni a következő napokban, a csonthéjasok bimbóznak, ezekben a kultúrákban már csak felszívódó gombaölő szerekkel kezeljétek!

Aktuális pályázatok:

Magyar Falu Vállalkozás-újraindítása Ginop Plusz pályázat február 24-től nyújtható be március végéig.

Illetve most aktuális pályázat még a trágyafeldolgozó üzemek létrehozása.

Hívjatok, írjatok, keressetek!