Hírlevél 2022. február 14.

Kedves Termelők!

Már lehet műtrágyát szórni, holnaptól minden növénykultúrára!

Még a szántás lezárásokkal várjatok, nem vagyunk elkésve!!!

Zöldkönyv alap, illetve hossz képzéseket folyamatosan szervezzük! A soron következő zk hossz képzés Szentlőrincen március közepén várható, alap képzés a létszám függvényében április hónapban!

Februártól hozhatjátok az anyagokat a gázolaj jövedéki adó visszaigényléshez is!

Illetve, akinek elmaradt a tápanyag terv elkészítése (2022 évi) az jelezze!

Idén is elérhető a monitoring, illetve a permetező drón szolgáltatásunk! Utóbbi jogi szabályozása február 23-től életbe lép!

Kérlek benneteket, hogy aki drónos permetezést szeretne, az írja össze március közepéig, hogy milyen kultúrát tervez kezeltetni! Az új rendelet előírja a kijuttatási terv elkészítését (amiben segíteni fogok nektek), amit be kell nyújtani még a permetezések előtt 30 nappal a Nébih Hivatalához!

A 43/2010-es növényvédelmi rendelet módosítása előírja, hogy 2022. július 1-től elektronikusan töltsük fel a permetezési naplót a kezelést követően, még aznap!!!!! Akinél én vagyok a növényorvos, annál csak én végezhetem ezt a feltöltést! Másért nem vállalom a felelősséget! Az biztos, hogy részetekről is aktívabb közreműködés kell! Majd megírom ennek a módját, de OKOS telefon fog kelleni hozzá, illetve az is, hogy fotót tudjatok a telefonnal készíteni és azt emailben csatolni nekem!

Permetező gépek kötelező, 3 évenkénti műszaki vizsgáztatása esetén az Opticsepp Kft telefonját kell hívnotok! Kapcsolat: opticsepp@gmail.com; 06/30/0197631. A Nébih 2022-től nem fogadja el a www.ngea.hu regisztrációt!!!

Aktuális pályázatok:

A héten február 18-ig beadható még a kisüzemek fejlesztése c. pályázat!

Magyar Falu Vállalkozás-újraindítása Ginop Plusz pályázat február 24-től nyújtható be március végéig.

Illetve most aktuális pályázat még a trágyafeldolgozó üzemek létrehozása.

 

Kérlek benneteket, hogy írásban érdeklődjetek, a héten napközben oktatok!