Hírlevél minta

1., A virágzó csonthéjasokban (Kajszi, őszi, szilva, cseresznye, meggy) kell védekezni a monília ellen! Pl: Chorus 50 WG
A pockok még mindig jelen vannak a lucernában, búzában! Ellenük az Arvalin LR, Pocok Tox van, járatkezelésre! Az utóbbihoz szükséges engedély a hatóságtól!
A repcében a második rovaros védekezéssel még várjatok! A fénybogár, repcebecő ormányos betelepedése is megkezdődött már!
Karate Zeon 5 CS, Plenum
Az őszi árpák, búzák gyomirtása csak a gabona elővetemény után aktuális!! Pl: Trimmer Trio
A napraforgó árvakelés, illetve az acat, T4-es gyomok még váratnak magukra!
A gyomirtóhoz rakjatok gombaölőt is! Pl: Leander Top

2., Nitrát jelentés leadási határideje: 2019 március 31. Akinek kell, hogy leadjam, kérem jelezze!

3., Gázolaj jövedéki adó visszaigénylése 2018-as évről folyamatos.

4., Az előző évekhez hasonlóan idén is lehetőségük van a juhtenyésztőknek – szankciómentesen – 2019. február 1. és március 20. között az anyajuhtartás-támogatás igénylésére, amelyet elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül a Magyar Államkincstár e-kérelem kitöltő felületén adható be. Kérem itt is, jelezzétek akit érdekel!

5., OKJ Aranykalászos Gazda tanfolyamra várjuk még a jelentkezőket!

6., Március 1-jétől nyújtható be támogatási kérelem a szőlőültetvényeken megvalósuló amerikai szőlőkabóca elleni megelőző védekezéshez.

7., Módosult a szántóföldi növényfajok vetőmagvainak előállításáról és forgalomba hozataláról szóló 48/2004. (IV. 21.) FVM rendelet.

8., Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) kérdőíves felmérést indít a magyarországi szaporítóanyag-felhasználási szokások, stratégiák, választást segítő tényezők megismerése érdekében. A kérdőív az alábbi linken keresztül érhető el: https://www.aki.gov.hu/kerdoiv/59

A kitöltés anonim, maximum 15 percet vesz igénybe. A kérdőív 2019. április 18-ig érhető el.