Új szolgáltatásunk: drónos permetezés és monitoring

A drónos monitoring az egész terület berepülésével hasznos információkat szolgáltat a növényorvos, termelő számára a teljes növény állományról.  Nagy előnye, hogy a speciális kamerával készült légifelvételek segítségével pontosan megállapítható, hogy mely területek szorulnak kezelésre vagy részletesebb elemzésre.  A GPS-es navigáció kiváló megoldás a pontos, gyors és egyenletes munkához.

A növényállapot felmérése mellett a megfelelő kamerával területmérésre, vadállomány feltérképezésére és permetezésre is lehetőség nyílik. A pontos felmérés után a probléma megszüntetése is célzottan történik. A monitoring drónokból szerzett adatokat, koordinátákat be lehet táplálni a permetező drónba, így a terület kezelése precízen és hatékonyan zajlik. A mi cégünk a DJI Phantom 4 Multispectral monitoring drón, valamint a DJI Agras T20 permetező drónokkal dolgozik. A fotók összeillesztését, kiértékelését, vegyszeres terv készítését a DJI Terra, illetve a Quis szoftverrel végezzük.

A drónokat kizárólag a jogszabálynak megfelelően jogosítvánnyal rendelkező távpilóta irányítja, illetve a légtér használata, vegyszer felhasználása is szigorúan jogszabályt követően történik!