Hírlevél 2021.04.09.

Növényvédelem:

A Pocok Tox rágcsálóirtó készítménynek 2021. május 3-ig van szükséghelyzeti engedélye őszi kalászosok, valamint pillangós kultúrák járatkezelésére. Akit érint keressetek, és intézzük a Hatósággal az adatlapot!

Az őszi búzákban folyamatosak a gyomirtó kezeléseket Pl: Trimmer Trio, jövő heti esőzéseket követően, célszerű lesz adni egy preventív gombaölős kezelést a búzáknak is. pl: Leander 750 EC.

Az őszi árpában, ha megvolt a gyomirtás, valamint az első gombaölő, akkor egyenlőre ők rendben vannak.

Az őszi repcéket folyamatosan figyelni kell. A rossz idő ellenére a fénybogarak nem inaktívak!!! Vigyázzunk a zöld-sárga bimbós állapotokra! pl: Blade, Klartan 24 EW.

Az elvetett napraforgókat (Duracer),  kukoricákat (Adengo, Sulcotrek) lehet pre gyomirtóban részesíteni. Most talán kapnak időben esőt.

Ott, ahol a fagy nem intézte el teljesen a csonthéjasokat, monília, egyéb gombabetegségek ellen kell permetezni őket! Pl: Chorus 50 WG.

Az almafák piros bimbós fenológiában tartanak, még lehet alkalmazni a kontakt réz készítményeket a kén mellett! Időszerű itt is védekezni még a gombák ellen!

Az egységes kérelmek beadása már elkezdődött! 2021. május 17-e a beadási határidő! Akinek én intézem, jelentkezek majd!

Ne felejtsétek el, a drón szolgáltatásaink már elérhetőek!

Oktatások, Egyéb

Zöld könyves kezdő, valamint hosszabbító tanfolyam a koronavírus miatt meghozott intézkedések miatt csúszik!!!

Reméljük, hogy nem kell sokat várni már!

Pályázatok, egyéb infók:

1., Pályázatok jönnek:

https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/kozos-agrarpolitika/103236-videkfejlesztesi-program-palyazatok-aktualitasok

2., Mobilgazda applikáció

https://www.nak.hu/kamara/kamarai-hirek/orszagos-hirek/103248-elindul-a-mobilgazda-ugyfelbarat-alkalmazast-fejlesztett-a-magyar-allamkincstar

3., Őstermelők kedvezményes adózása:

https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/mezogazdasagi-termeles/103233-a-minimalber-emelesevel-nott-az-ostermelok-kedvezmenyes-adozasanak-ertekhatara

4., Jóváhagyott keretösszegek

Megjelentek az Államkincstár közleményei a borászati géptámogatáshoz 2021-re, a szőlőültetvény-szerkezetátalakításhoz 2020-ra jóváhagyott, illetve a borászati melléktermék lepárlási támogatásához a 2020. és a 2021 pénzügyi évre jóváhagyott keretösszegekről. https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/jogszabalyok/235-jogszabalyi-osszefoglalo/102821-jovahagyott-keretosszegek

Kérés, kérdés esetén hívjatok!